Darragh Canavan je dosegel osem točk, ko se je Tyrone odzval na izključitev Conna Kilpatricka in premagal Roscommon z 0-17 proti 1-11 na uvodu lige.

Allianz Football League: Tyrone je začel kampanjo Division One z zmago nad Roscommonom z 0-17 proti 1-11
Allianz Football League: Tyrone je začel kampanjo Division One z zmago nad Roscommonom z 0-17 proti 1-11

Kilpatrick je dobil naravnost rdečo za visok napad na Davida Murrayja, pri čemer je Tyrone vodil z 0-10 proti 1-6 trenutkov po intervalu v Healy Parku.

Donie Smith je dosegel zadetek Roscommona v 14. minuti, preden je Tyrone dosegel gol.

Rdeči so dosegli sedem točk od osmih in prevzeli nadzor.

Rossijem je bil pozni zadetek razveljavljen zaradi kvadratne žoge in Tyrone je zdržal.

To je bila prva zmaga v uvodnem krogu Lige Allianz za Tyroneova skupna menedžerja Feargala Logana in Briana Dooherja in prvič, da so Red Hands zmagali na tekmi uvodnega kroga lige po letu 2020.

Domača ekipa je začela s šestimi debitanti v ligi in ekipo z novo podobo, ki je bila pred začetkom Allianz Football League nagnjena k izpadu.

Ta tekma v Omaghu je bila označena kot bitka za izpadanje, čeprav je šlo le za tekmo prvega kroga, med dvema ekipama, ki naj bi se borili za ohranitev statusa Division One.

In čeprav še zdaleč ni bilo popolno, bo Tyrone zadovoljen, da se je dvakrat odzval na stisko – enkrat s prepustitvijo zgodnjega zadetka in nato še po rdečem kartonu Kilpatricka.

Tyrone je dosegel zadnje tri točke v prvem polčasu in ob odmoru povedel z 0-10 na 1-6.

Allianz Football League: Tyrone je začel kampanjo Division One z zmago nad Roscommonom z 0-17 proti 1-11
Allianz Football League: Tyrone je začel kampanjo Division One z zmago nad Roscommonom z 0-17 proti 1-11

Ob pomoči močnega vetra je bila to majhna prednost, ki pa bi jo izkoristili, potem ko je Smith po 14 minutah zadel prvi gol.

Conor Cox je sodeloval pri nastajanju, Smith pa se je obrnil in žogo zabil nizko v levi kot mreže Nialla Morgana.

Ta velika zmaga je Rossiese prvič na tekmi popeljala v vodstvo, potem ko so bili v zgodnjih fazah trikrat izenačeni.

Padraig Hampsey in Michael McKernan sta poslala razcvet dolgoročnih rezultatov za Tyronea, preden je Canavan posegel noter za oceno kakovosti blagovne znamke.

Na drugi strani je Roscommon z veseljem sedel globoko, dovolil Tyroneu, da je imel žogo, nato pa hitro prodrl z Niallom Dalyjem, Ciaranom Lennonom in Evanom Flynnom na cilj.

Tyrone je proti koncu prvega polčasa našel nekaj ritma in zagona ter dosegel zadnje tri točke polčasa, vključno z Benom Cullenom in Niallom Devlinom iz igre.

Napad za gostitelje Ulstra

V drugem polčasu je bil Tyrone obrnjen proti vetru in je ob izključitvi Kilpatricka doživel hud udarec.

Kljub temu so v Canavanu imeli najmočnejšega finišerja na igrišču in dosegel je več kot tri točke zapored, dve iz igre, ko je Tyrone zadel Rossie ob odmoru.

Gostje se niso najbolje spopadli z dodatnim igralcem in v skoraj pol ure igre dosegli le točko.

Medtem je Tyrone prevzel nadzor nad igro, Ciaran Daly je žogo poslal čez prečko, potem ko je vratar Conor Carroll strel Cormaca Quinna z gola preusmeril na vratnico.

V drugem polčasu je bil izjemen Brian Kennedy, ki je svojo igro dvignil po rdečem kartonu svojega partnerja na sredini Kilpatricka.

Roscommon se je počutil užaljenega, ko je bil gol Ciana Connollyja razveljavljen za kvadratno žogo v izdihljajih, toda Tyrone je zdržal in bo naslednjo nedeljo odpotoval v Derry, kjer se bo pomeril s svojim nekdanjim menedžerjem Mickeyjem Hartejem z dvema že zagotovljenima dragocenima točkama.