1. Znanost je sistem, ki temelji na preizkusnih interpretacijah in urejenem znanju, ki napoveduje obliko objektivnih stvari.

2. Znanost je naravni pojav, ki ga zaznavajo ljudje. Vzročni sistem z znanstvenimi sklepi v vzročni zvezi in nato tvori znanstveni skupni zaključek vzročnega sistema, nato pa tvori večkrat preverjeno znanost z eksperimentalnimi skupnimi zaključki z vzročnim sistemom.

3. Znanost je mati tehnologije.Znanost je sistem znanja.Znanost ni produktivna sila;Na primer, znani znanstveni zaključek “Načelo vzvoda”.Ni produktivne sile;

4. Od klasične dobe je znanost kot koncept znanja tesno povezana.Znanstvena metoda je postavila temelje in poudarja razmnoževanje eksperimentalnih podatkov in njenih rezultatov.V zgodnjih sodobnih besedah ​​zahodnega sveta: “Znanost” in “Naravna filozofija” lahko včasih uporabimo za uporabo.V zahodnem svetu do 17. stoletja je naravna filozofija (naravoslovje) veljala za neodvisno znanstveno vejo filozofije, ki je homologna za materializem.

5. Klasifikacija znanosti:

Glede na različne raziskovalne predmete ga lahko razdelimo na naravoslovje, družboslovje in razmišljanje, pa tudi na filozofijo in matematiko, ki povzema in vodi skozi tri področja.

Glede na različne povezave s prakso jo lahko razdelimo na teoretično znanost, tehnično znanost in znanost o aplikacijah.

Po človeški neposredni uporabi naravnih zakonov lahko znanost razdelimo v dve kategoriji: naravoslovje in eksperimentalna znanost.