Okolje vključuje oba materialna dejavnika, ki temeljijo na vsebnosti atmosfere, vode, tal, rastlin, živali, mikroorganizmov itd., Kot tudi nematerialne dejavnike, ki temeljijo na konceptih, sistemih in vedenjskih standardih; Oba, vključno z oblikami, ki niso življenje, kot tudi življenjske oblike.V primerjavi s subjektom je subjekt drugačen, velikost in vsebina okolja pa sta različna.

Ozko okolje se nanaša na besedo “okolje” v okoljskih težavah.

1. Okolje;

2. okoliško mesto

Čudovito okolje in udobno razpoloženje

3. okoliške razmere, vpliv ali moč

Spremenite okolje.[1] 

Obdan z.”Nova knjiga Tang · Wang Ning Chuan”: “Okolje Jiangnanovega okolja je krajo kraje.

Okoljska kriza

Okolica države.”Song Hongmai” Yi Jianjiazhi · Zong Ben je spoznal čudno osebo “:” Februarja je okolje ukradeno in Yiyi je zažgal Liu Wuyu.”Qing Fang Bao” Mandarin Fan Fan CEMETERY MICE “:” Lu Ku Kui Yushan Thieves za 200 let kot okoljska škoda in nato bogati.”

2. Območja, obdana z inštitutom.

“Yuan Zgodovina · Yu Zhuan Biografija”: “Deset dni in Kou je prišel, vendar jo je zavrnil, vendar obstajajo vsi znaki in generali, da se pogajajo . “

Qing Liu Dazhen “Lu jun biografija okrožja Yanshi Zhixian”: “Monarha ne ureja divizija, in prvič je to okrožje Longxi Shaanxi, okolje Kou.”

3. okoliške naravne in družbene razmere.”Predgovor” Cai Yuanpei: “Na gorski nožnici Qianyan tekmuje, na tisoče tekmovalnega toka, to je pretirano”; takšno okolje je, zato v preteklosti obstajajo dobro znani pisci in umetniki. Trajno priljubljena dela.

Okolje se primerja z nečim, kar se nanaša na vse zunanje stvari, ki nekaj obkrožajo (običajno se imenuje subjekt) in ima določene vplive na zadevo (običajno se imenuje predmet), to je, da se okolje nanaša na razmeroma povezano z okolico a Center centra.

Okolje je vedno glede na središče.Okolje se razlikuje glede na razlike v osrednjih stvareh in spremembe s spremembami centralnih zadev.Če se osredotočimo na zunanji prostor, pogoje in pogoje osrednjih zadev, predstavlja okolje osrednjih stvari.

Okolje se nanaša na pogoje okoli okolice.

1. Za biologijo se okolje nanaša na podnebje, ekosisteme, okoliške skupine in druge vrste biološkega življenja.

2. Za literaturo, zgodovino in družboslovje se okolje nanaša na situacijo in pogoje življenja določenih ljudi.

3. Za arhitekturo se nanaša na notranje razmere in krajinske razmere okoli stavbe.

4. Za podjetja in upravljanje se okolje nanaša na pogoje družbe in psihologije, kot je delovno okolje.

5. Za termodinamiko se nanaša na vse predmete okoli sistema, ki zagotavlja toploto ali absorpcijo toplote.

6. Za kemijo ali biokemijo se nanaša na rešitev, ki se pojavlja v kemičnih reakcijah.

7. Za računalništvo se okolje nanaša na operativno okolje, kot so okolje za urejanje, to je urejanje programov, koda itd. Okno nalog (vmesnik, okno, orodna vrstica, naslovna vrstica), dokumentacija itd.Na primer, okolje za urejanje Visual Basic v Access je sestavljeno iz urednikov Visual Basic, inženirskih sistemov, standardnih orodnih vrstic, atributnih sistemov Windows in kod Windows ter nekaterih programskih dokumentov.

8. Z makro perspektive varstva okolja je ta človeška domovina.

Kar običajno imenujemo okolje, se nanaša na okolje človeškega življenja.

Običajno je okolje običajno razdeljeno na naravno in človeško okolje glede na atribute okolja.

Naravno okolje

Naravno okolje se v Laymanovem smislu nanaša na naravno okolje, ki ni bilo predelano in preoblikovano brez ljudi, kar je vsota različnih naravnih dejavnikov, ki obstajajo objektivno.

Naravno okolje človeškega življenja lahko razdelimo na atmosfersko okolje, vodno okolje, talno okolje, geološko okolje in biološko okolje v skladu z okoljskimi elementi.

Najbolj povezan odnos s človeškim življenjem je biosfera. .Vendar bodo ljudje uporabljali orodja za varčevanje s hrano.

Na stopnji človeške živali in kmetijstva so človeška bitja spremenila biosfero, da bi ustvarila umetni ekosistem, ki se vrti okoli človečnosti in s tem uničuje naravni ekosistem. Obseg umetnega ekosistema.

Ker so ljudje začeli zmanjšati rudo in uporabljati fosilna goriva, so človeške dejavnosti začele napadati skalni obroč.Človeško obnavljanje puščav, ravnih teras, zlasti od industrijske revolucije, je rudarska ruda z velikim obsegom uničila ravnovesje elementov v naravi.

Od druge polovice 20. stoletja zaradi cvetoče človeške industrije in kmetijstva je velika količina virov za rudarjenje vode, prekomerna uporaba fosilnih goriv in izpuščanje velike količine odpadnih voda in odpadnega plina v vodi in atmosferi, kar povzroča kakovost atmosferskih in vodnih obročev, ki se poslabšajo, zaradi česar svet povzroči svet.

Dandanes so se z razvojem znanstvenih in tehnoloških zmogljivosti človeške dejavnosti razširile na vesolje zunaj Zemlje in celo zasebno lahko izstrelijo rakete.Kot rezultat, na tisoče smeti odpadkov trenutno deluje na progi zunanjega prostora okoli zemeljske orbite, tako velike kot razbitine rakete, tako majhne kot iztrebki astronavtov vesoljske postaje, ki resno vpliva na opazovanje zunanjega zraka in izstrelitev satelitov.Človeško okolje je preseglo obseg zemlje.

kulturno okolje

Človeško okolje je vsota snovi, ki jih ustvarjajo ljudje.Dosežki gradiva se nanašajo na kulturne relikvije in zgodovinska mesta, vrtove zelenih prostorov, arhitekturna plemena, aparate in objekte itd. Nematerialni dosežki se nanašajo na družbene običaje, jezikovne, kulturne in umetniške, izobraževalne zakone ter različne sisteme.Ti dosežki so ustvarjanje človeških bitij, s kulturnimi odtisi in prodirajo v humanistični duh.Človeško okolje odraža zgodovinsko kopičenje naroda, odraža tudi zgodovino in kulturo družbe ter igra vlogo pri gojenju kakovosti ljudi.

Naravno okolje in človeško okolje sta zibelka preživetja, razmnoževanja in razvoja človeka.V skladu z zahtevami znanstvenega razvoja so zaščita in izboljšanje okolja ter oblikovanje okolja, prijazne družbe, potreba po ohranitvi lastnega preživetja in razvoja.

Pomen okolja je neprecenljiv.

 In “dezertifikacija zemljišča”.Ko onesnaževanje presega standard, bo to privedlo do resnih težav, kot so motnje ekološkega ravnovesja.In zaščititi okolje in zakonske norme Zakon o zaščiti Ljudske republike Kitajska sta ta dva zakona igrala pomembno vlogo pri zaščiti okolja.

Obstajajo štiri vrste virov, za katere zemeljsko okolje zahteva človeško negovanje:

1) Trije glavni življenjski elementi: zrak, voda in tla;

2) šest naravnih virov: minerali, gozdovi, sladka voda, zemljišče, biološke vrste, fosilno gorivo (nafta, premog in zemeljski plin);

3) dve vrsti ekosistemov: kopenski ekosistemi (kot so gozdovi, travniki, divjina, grmičevje itd.) In vodni ekosistemi (kot so mokrišča, jezera, reke, oceani itd.);

4) Različni krajinski viri: kot so gore, pretok vode, lokalni dinamični in rastlinski tipi, naravna in kulturna zgodovinska mesta itd.

Vpliv človeških dejavnosti na celotno okolje je obsežen, okoljski sistem pa deluje tudi na človeka iz različnih vidikov, njegov učinek pa je tudi celovit.

ISO14000 Certifikat za upravljanje okolja

.Človeška bitja se razlikujejo od drugih bitij. Preoblikujte naravno okolje v novo življenjsko okoljeTo novo življenjsko okolje je morda bolj primerno za preživetje ljudi, vendar lahko poslabša tudi živo okolje človeških bitij.V procesu ponavljajočih se zasukov je človeško bivalno okolje oblikovalo ogromno, zapleteno, večkratno, večstopenjsko in večkratno hierarhično sistem.

Klasifikacija okolja na splošno temelji na velikosti prostorskega območja, razlik v okoljskih elementih in naravi okolja.

1. Človeške okoljske navade so razdeljene na naravno in družbeno okolje.

Naravno okolje je znano tudi kot geografsko okolje.Nanaša se na naravni svet okoli ljudi.Vključuje atmosfero, vodo, tla, biologijo in različne mineralne vire.Naravno okolje je materialna podlaga, da so ljudje odvisni od preživetja in razvoja.Glede naravne geografije so ti dejavniki, ki predstavljajo splošno naravno okolje, običajno razdeljeni na pet naravnih obročev: atmosferski obroči, vodni obroči, biosfere, talne obroče in skalne obroče.

Socialno okolje se nanaša na človeška bitja, ki temeljijo na naravnem okolju, da bi nenehno izboljševali materialni in duhovni življenjski standard ter postopoma ustvarjali in vzpostavili umetno okolje, kot so mesta, podeželska območja, industrijska in rudarska območja, z dolgotrajnim načrtovanjem in namenski razvoj.Razvoj in nadomeščanje družbenega okolja prevladuje in omejuje zakonodajo narave, gospodarskih zakonov in socialnih zakonov.

2. Če ga upoštevate v naravi, ga lahko razdelimo na fizično, kemično okolje in biološko okolje.

3. Če ga razvrstimo po okoljskih elementih, ga lahko razdelimo na atmosfersko okolje, vodno okolje, geološko okolje, talno okolje in biološko okolje.

4. Običajno ga lahko v skladu s prostorskim območjem človeškega življenja razdelimo na večplastno strukturo, kot so naselitveno okolje, geološko okolje in medzvezdno okolje od blizu in daleč od daleč. naravno okolje in družbeno okolje.

Geografsko okolje, omenjeno v geografiji, je na površini zemlje.Površinska plast kamnitih obročev je do vrha toka zgornjega dela atmosferskega obroča, debelega približno 10 do 20 km, vključno s celotnim obročem tal, ki je približno primerljiv z vodnim obročem in biosfero .Če povzamemo, je geografsko okolje tesno povezano s človeškim preživetjem in razvojem, kar neposredno vpliva na zapleteno opozicijsko enotnost nebioloških in bioloških dejavnikov, kot so človeška oblačila, hrana, stanovanja in vedenje. Biosfera so njegovi podsistemi.Vsak podsistem ima svoj specifičen status in vlogo v celotnem sistemu.To je območje mešanja iz notranje energije znotraj Zemlje in zunanja energija iz sončnega sevanja.

Geološko okolje se nanaša predvsem na trdo skorjo pod površino, ki je del kamnitega obroča.Sestavljen je iz dveh delov: kamnine in njene odpravljene tle, ki preplavijo izdelke.Kamen je trden del zemeljske površine, s povprečno debelino približno 30 km;V bistvu se geografsko okolje pojavlja in razvija pod vplivom medzvezdnega okolja na podlagi geološkega okolja.Na primer, pod vplivom sončnega sevanja skala sprošča material trdne v skali med postopkom vremenskih vplivov, sodeluje v geografskem okolju in se nato s kompleksnim procesom preobrazbe vrne v geološko ali medzvezdno okolje.Če geografsko okolje zagotavlja veliko življenjskih materialov za ljudi, so na voljo obnovljivi viri, potem geološko okolje zagotavlja veliko število sredstev za proizvodnjo, zlasti bogato z mineralnimi viri .

Naselje se nanaša na središče človeške naselitve, kjer dogodek.Naseljeno okolje je življenjsko okolje, ki ga ustvarijo ljudje z namensko in načrtovano uporabo in preobrazbo naravnega okolja.Umetni okoljski dejavniki v naseljenem okolju prevladujejo in so tudi vrsta družbenega okolja.Človeško naselitveno okolje, od akupotic in raztresenih akupotic v naravi, do nastajanja intenzivnih habitatnih podeželskih in mest.Očitno je, da s spremembami in razvojem naselitvenega okolja zagotavlja varno, čisto, udobno in priročno življenjsko okolje za ljudi.Vendar so ekološko okolje naseljenega okolja in okoliške okolice posledica prekomerne koncentracije populacije, pogostih dejavnosti človeškega pomanjkanja zadržkov, pa tudi hkratnega pritiska na vire in energijsko preobremenitev ter preobremenitev z energijo energije narave, ki povzroča lokalno, regionalno in globalno onesnaževanje okolja.Zato je naselitveno okolje vedno pritegnilo pozornost in pozornost ljudi, zato je tudi pomembno in prednostno raziskovalno področje za znanost o okolju.

Kozmično okolje, znano tudi kot medzvezdno okolje, se nanaša na vesoljsko okolje zunaj zemeljske atmosfere, sestavljeno iz prostora Guangma, različnih nebesnih teles, razpršenih snovi in ​​različnih vrst letal.To je koncept, predlagan v procesu vstopa v prostor in ozračje človeške dejavnosti v zemljo blizu Zemlje in zunanjega dela človeškega življenja.Energija sončnega sevanja zagotavlja veliko energijo za preživetje ljudi na zemlji.Spremembe sevalne energije sonca in gravitacijski učinek na zemljo bodo vplivale na geografsko okolje Zemlje in ima očitno povezavo z naravnimi nesrečami, kot so padavine, plimovalni pojavi, nevihte in cunami zemlje.Z razvojem znanosti in tehnologije se vse več človeških dejavnosti razširi na prostor zunaj vzdušja. Okolje prinaša nove okolje

Se nanaša na vsoto narave in družbenih dejavnikov na določenem področju.Gre za okolje s kompleksnimi strukturnimi in raznolikimi funkcijami.Razdeljeni na naravna območja (kot so gozdovi, travniki, ledeniki, oceani), socialno regionalno okolje (kot so upravna okrožja, mesta, industrijska območja na vseh ravneh), okolje kmetijskega območja (kot so območja pridelkov, pastoralna območja, kmetijska in živali. območja medsebojnih odnosov), okolje turističnega območja (kot so West Lake, Guilin, Lushan, Huangshan) in tako naprej.

Na splošno ekološki pogoji organizmov.Kombinirani z mnogimi ekološkimi dejavniki.Ekološki dejavniki vključujejo biološke dejavnike (kot so rastline, mikroorganizmi, živali itd.) In nebiološki dejavniki (kot so voda, atmosfera, tla itd.), Ki kažejo svojo vlogo v celovitih pogojih.Uničenje ekološkega okolja je pogosto tesno povezano z onesnaževanjem okolja.

Obsežna neprekinjena območja morja in oceanov na zemlji.Vključno z morsko vodo, raztopljenimi in suspendiranimi snovmi, podvodnimi usedlinami in morskimi bitji.To je zakladnica življenja in človeških virov.Ko se je obseg človekovega razvoja morskih virov razširil, so vplivale na človeške dejavnosti in onesnaževanje.

Se nanaša na različne pogoje, ki vplivajo na naložbene koristi.Vsebina vključuje: (1) politični in gospodarski zakonodajni status naložbenih lokacij; (5) Preferencialni pogoji politike in tako naprej.

Ljudje redko srečujejo z okoljem.Na primer temperatura severnega in južnega pola, hipoksija, puščavska suša, veter in pesek, džungla ekvatorja, visoka temperatura in visoka vlažnost, območje z visoko incidenco, podvodno okolje, okolje, pa tudi vpliv, eksplozija, sevanje , Močno magnetno polje, visok frekvenčni hrup in druga okolja.

Lahko spodbudijo ljudi, da ustvarijo družbeno okolje.Vključno z organizacijsko strukturo, ideološko atmosfero in spodbujevalnimi metodami družbe, kot so dobra uporaba ustvarjalnih talentov, mehanizmi, ki so primerni za in spodbujajo talente, spoštujejo ustvarjalne navade talentov in osebnostne značilnosti ter duševne in materialne spodbude.

Različni zunanji pogoji, ki vplivajo na mestne človeške dejavnosti.Vključno z naravnim okoljem, umetnim okoljem, socialnim okoljem in gospodarskim okoljem.Gre za zelo umetno življenjsko okolje, ki ga ustvarjajo ljudje.Ustvaril je vrhunske pogoje za materialno in kulturno življenje prebivalcev, vendar je pogosto resno onesnaženo in uničeno.

Območje, ki ga človeške dejavnosti ne motijo ​​v naravnem okolju.Kot so puščava High Mountain, deviški gozdovi, zamrznjena originalna območja in osrednje območje oceana.V izvornem okolju se materialna preobrazba, razvoj vrst, energija in informacije prenašajo v skladu s prvotnim procesom narave.Z nenehno širjenjem človeške dejavnosti se je domače okolje vse bolj zmanjšalo.

Regija, na katero vplivajo človeške dejavnosti v naravnem okolju.Kot so obdelovalna zemlja, nasad, ribniki, umetna jezera, pašniki, industrijska območja, mestna in kolektivna mesta.To je umetno ekološko okolje, ki se je razvijalo domače okolje.Njegov razvoj in razvoj še vedno omejujeta zakone narave.

Se nanaša na določeno družbeno okolje, kjer tipični liki živijo v literarnih in umetniških delih, ki tvorijo njihov značaj in jih poganjajo, to je specifičen odnos med glavnim junakom in okoliškimi liki.

Različni objektivni pogoji in dejavniki, ki imajo neposredne ali posredne učinke na proizvodne in delovne dejavnosti podjetij v tržnem gospodarstvu.Vključuje predvsem zdravo in popolnost zakonov in ekonomskih politik; množični mediji;

To pomeni, da se strojne zmogljivosti nanašajo na okolje, ki ga gradijo materialni pogoji in oprijemljivi pogoji, ki jih zahteva komunikacijska dejavnost.Na primer, avtoceste, omrežja, telekomunikacijska omrežja itd.

To pomeni, da se človeško okolje nanaša na okolje, ki ga gradijo neopredmeteni pogoji in neopredmeteni pogoji, potrebni za komunikacijske dejavnosti.Kot so državljanska kakovost, politični sistem, javno mnenje ipd.

“Zakon o varstvu okolja Ljudske republike Kitajske” je z vidika prava pojasnil koncept okoljskega koncepta: “Okolje, omenjeno v tem zakonu

Splošni naravni dejavniki razvoja različnih naravnih in umetnih preobrazb, vključno z atmosfero, vodo, vodo, oceanom, zemljo, minerali, gozdovi, travniki, divjimi bitji, naravnimi relikvijami, kulturnimi relikvijami, slikovitimi točkami, naravnimi rezervami, mesti in vasi čakajo .”

Prvi člen za urejanje razlage zakonov o varstvu okolja, upravnih predpisov in oddelčnih predpisov (v nadaljevanju “razlage zakona”) v skladu z “resolucijo stalnega odbora nacionalnega kongresa o krepitvi dela razlage zakona “in” Generalni urad državnega sveta Splošnega urada državnega sveta Splošnega urada državnega sveta “Obvestilo o pravicah o razlagi in postopkih” Ustrezne določbe “, oblikujejo te ukrepe.

V členu 2 Določbe zakonov o varstvu okolja morajo še bolj razjasniti meje ali uveljavljati dodatne predpise in se obravnavajo v skladu z “resolucijo stalnega odbora nacionalnega kongresa naroda o krepitvi dela razlage zakona”.

Določbe upravnih predpisov o varstvu okolja morajo še naprej razjasniti meje ali določiti dodatne določbe in obravnavati “obvestilo Generalnega urada Državnega sveta o razlagi upravnih predpisov in vprašanj postopkov”.

Člen 3 Vprašanja posebnih aplikacij za zakone o varstvu okolja in upravne predpise, vprašanja v razumevanju in izvajanju oddelčnih predpisov ter vprašanja zakonov o varstvu okolja in upravnih predpisov, odobrenih Državna uporaba varstva okolja.

Člen 4 Pojasnilo predpisov, ki jih je objavila državna uprava za okolje

Varstvo okolja

V skladu z zakonom se lahko v ustreznih okoljskih pravnih dokumentih neposredno navaja osnova kazenskega pregona oddelkov za nadzor nad okoljskim varstvom in pravice upravljanja.

Člen 5 Državna uprava za varstvo okolja nadzira izvajanje izvajanja nacionalnih okoljskih predpisov na vseh ravneh upravnih oddelkov za varstvo okolja na vseh ravneh in ugotavlja, da je specifično upravno vedenje in razlaga razlage nacionalnih okoljskih predpisov in razlage razlage Razlaga nacionalnih okoljskih predpisov je kršena in odločena je, da se popravki ali prekličejo po zakonu.

Člen 6 Če obstaja ena od naslednjih okoliščin, bo državna uprava za varstvo okolja podala regulativno razlago:

(1) Lokalni upravni oddelki za varstvo okolja so državno upravo varstva okolja predložile regulativne razlage;

(2) druge državne agencije predlagajo ali razpravljajo o državi za varstvo okolja za regulativno razlago;

(3) Glede na dejanski položaj okoljskega upravnega dela kazenskega pregona, državna uprava za varstvo okolja meni, da je treba razložiti predpise;

(4) Druge situacije, ki jih je treba razložiti s predpisi.

Člen 7 Pristojni upravni oddelki za varstvo okolja v provinci, avtonomni regiji in občina (v nadaljevanju imenovane pokrajinske upravne oddelke za varstvo okolja) se poročajo državni upravni uprava za okolje in pripisujejo glavno osnovno gradivo tega primera.Zahteva, ki jo je treba predložiti državni upravi za varstvo okolja, da zahteva zahtevo za razlago predpisov, in zaprositi je treba eno zahtevo.

8. člen Pokrajinska upravna oddelka za varstvo okolja poročajo državni upravni varstvo okolja, da bi vložili zahtevo s formalnim dokumentom, zahteve, predlagane v drugih oblikah, pa se ne uporabljajo kot podlaga za razlago razlage o razlagi o razlagi o razlagi predpisi.

9. člen, če lokalni upravni oddelki za varstvo okolja verjamejo, da če morajo državni uprava za varstvo okolja razložiti z državno upravo za varstvo okolja. Navodila;

Člen 10 Pojasnilo upravljanja in organizacije predpisov državne uprave varstva okolja.

Ustrezni oddelek (Urad) Državne uprave za varstvo okolja sodeluje z regulativnimi organi za obravnavo predpisov, ki vključujejo njihove odgovornosti.

Onesnaževanje okolja

Člen 11 Razlaga predpisov se izvede v skladu z naslednjimi postopki:

(1) V skladu s situacijo, navedenim v 6. členu teh ukrepov, regulativni oddelek določa postavke razlage projekta;

(2) Oddelek za predpise organizira raziskavo o osnutku zakonov in predpisov, ki vključujejo razlago predpisov o jedrski varnosti in predlagajo osnutek razlage oddelka za jedrsko varnost splošne uprave;

(3) Predpisi in predpisi organizirajo demonstracijo.

(4) V skladu s postopkom bo razlaga razložena direktorju splošne uprave splošne uprave.

Člen 12 se zaključi v dveh mesecih za točke razlage določenih predpisov.

Za razlago večjih in zapletenih vprašanj se lahko časovna omejitev ustrezno razširi.

Člen 13 V naslednjih obrazcih se uporabljajo naslednji obrazci: Naslednji obrazci:

(1) razlaga zakonov o varstvu okolja in upravnih predpisov v obliki dokumentov državne uprave za varstvo okolja;

(2) Razlaga predpisov oddelka za varstvo okolja je izvedena v obliki pisma državne uprave za varstvo okolja.

Člen 14 Razlaga uredbe Državne uprave za varstvo okolja.

Člen 15 Če državna uprava za varstvo okolja in nekdanja nacionalna agencija za varstvo okolja pojasnjuje, če je v neskladju z novo razglašenimi zakoni o varstvu okolja, upravnimi predpisi ali oddelčnimi predpisi, je prvotna razlaga predpisov samodejno potekla.

Člen 16 Državna uprava za varstvo okolja pravočasno očisti dokumente predpisov.Za razlago predpisov, ki jih je treba spremeniti, dopolniti ali ukiniti, glejte postopke za oblikovanje razlag v teh ukrepih.

Člen 17 Nacionalni standardi in industrijski standardi varstva okolja pojasnijo z državno upravo za varstvo okolja in jih obravnava oddelek za standarde splošne uprave s sklicevanjem na postopke, določene v teh ukrepih.

18. člen pristojni oddelek za lokalno okoljsko varstvo upravnih oddelkov ali druge državne agencije priporoča vprašanja, ki jih pojasnjuje državna uprava za varstvo okolja.

Člen 19 Razlago lokalnih predpisov, pravil lokalne uprave in lokalnih standardov obravnavajo upravni oddelki za varstvo okolja v skladu s predpisanim organom in se sklicujejo na te ukrepe.

Člen 20 Ti ukrepi se izvajajo od datuma izida.

5. junija 1972 je bila v Stockholmu na Švedskem potekala konferenca “Združenih narodov za človeško okolje”.

Dan svetovnega okolja

Predlaga se, da je 5. junij vsako leto postavljen kot “svetovni dan okolja”.Oktobra istega leta je 27. konferenca Združenih narodov predlog sprejela z resolucijo.Vzpostavitev dneva svetovnega okolja odraža ozaveščenost ljudi in odnos do okoljskih vprašanj na svetu ter izraža hrepenenje in zasledovanje našega človeka za lepo okolje.

Dan svetovnega okolja je eden glavnih medijev Združenih narodov za spodbujanje globalne okoljske ozaveščenosti, vzbujanje pozornosti vlade na okoljska vprašanja in ukrepanje.

Sistemi in vlade Združenih narodov izvajajo različne dejavnosti 5. junija za spodbujanje in poudarjanje pomena varovanja in izboljšanja človeškega okolja vsako leto.

Agencija za okoljsko načrtovanje ZN je 5. junija izbrala države članice, ki bodo izvedli spominski dogodek “Svetovni dan okolja”, objavil “letno poročilo o statusu okolja” in priznal “globalno 500 najboljšo”, po glavnem okolju Težave in okoljske žarišča v letu, da bi oblikovali temo “Dan svetovnega okolja” letnega “dneva svetovnega okolja”.

Pomen svetovnega dneva okolja je opomniti svet, da bo pozoren na pogoje zemlje in škodo človeških dejavnosti do okolja.Sistem in vlade Združenih narodov morajo na ta dan izvajati različne dejavnosti, da bi poudarili pomen varovanja in izboljšanja človeškega okolja.

Agencija za okoljsko načrtovanje ZN je v začetku leta v začetku leta napovedala temo svetovnega dneva okolja in objavila letno poročilo o letnem okolju svetovnega okolja.V tem obdobju je državna uprava za varstvo okolja Kitajske na Kitajskem izdala sporočilo.