Moda je zunanja manifestacija duhovnega sloga celotne dobe.Kot vrsta družbenega pojava je izjemno zapletena.Zato je moda tesno povezana z duhom časov.

Koncept Zeitgeista se nanaša na koncept in način razmišljanja v družbi v določenem času.Modne misli se lahko izražajo kot zeitgeist v nemškem, nemški filozof G.W.F.HEGEL (17701831) pa verjame, da umetnost v bistvu odraža kulturo, ko je ustvarjena.Na splošno lahko moda odraža slog ere.

Tako imenovani modni koncept se nanaša na tisto, kar velja za modo.V dolgi reki mode vedno poganja kolektivni izbor glavnih skupin pod duhom časov, kot sta moda, ki jo poganjata stara buržoazija in salon sredi osemnajstega do 19. stoletja; Generacija od 20. stoletja.

Analiza mode in opisovanje stanja njegove predstavitve je treba umestiti v širši svet in več dimenzij.Naučite se od Zheng Juxin, da raziščete odnos med modnimi in družbenimi spremembami, razvojem mest in oblikovalskimi strategijami, ki temeljijo na perspektivi fenomenologije.In se pridružite razmišljanju med modo in prostorom ter ga izpopolnite na naslednjih treh točkah:

Modne in družbene spremembe.Moda ne bi smela ubežati konceptu družbenosti in obstajati kot popoln koncept neodvisnosti.Kot rezultat, dva vedno obstajata v odnosu slike, ne glede na drug drugega.Obstoj mode ne predstavlja človeške zavesti, da odraža družbeno resničnost, temveč metoda pojava predstavitve, ki se je zgodila v družbi in je v interakciji usodne domene družbe.

Ravni mode in prostora.Neizomejoči obstoj mode je neizogiben za stik z družbenim prostorom v mestih.Združevanje koncepta teorije polja in “strukturne homologije” v Budiheju je nacionalni prostor družbe, sistemov, zgodovine in kulturnega kapitala postavilo merilo za nacionalni prostor družbenega, sistema, zgodovine in kulturnega kapitala.Verjamejo, da imajo proizvajalci in potrošniki homologijo.