Chicago Bulls in Charlotte Hornets si obupno prizadevata prekiniti nedavni niz porazov, ko se bosta v sredo pomerila še četrtič v tej sezoni. Bullsi so izgubili tri od zadnjih štirih tekem, medtem ko so Hornetsi izgubili osem od zadnjih desetih tekem.

Biki in sršeni se spopadajo v obupanem poskusu, da bi končali izpad

Bulls nameravajo podaljšati prevlado Hornetsov

Kljub nedavnim težavam imajo Bullsi v tej sezoni presenetljivo prednost 3:0 pred Hornetsi, vključno s tesno zmago po podaljšku januarja. Chicago je imel v preteklosti proti Charlottu ugoden izkupiček, saj je zmagal na petih od zadnjih šestih in šestih od zadnjih sedmih srečanj med obema ekipama.

Vendar pa bodo Bullsi ostali brez ključnih igralcev LaVinea in Williamsa, ki sta zaradi poškodb stopal odsotna do premora za All-Star. Pričakujte, da bodo Coby White, Ayo Dosunmu in DeRozan skupaj z Nikolo Vučevićem prevzeli breme v napadu.

Hornets upajo na Ballovo vrnitev in se pripravljajo na to, da bodo Bullsi ostali brez LaVinea

Sršeni imajo še več težav, saj so izgubili pet od zadnjih šestih tekem, na zadnjih treh pa so bili izločeni. Odsotnost Lamelo Balla zaradi bolečin v gležnju pušča veliko luknjo v napadu, nepojasnjena odsotnost Kyla Lowryja pa je dodala še eno piko na i njihovi zasedbi.

Miles Bridges, PJ Washington in Nick Richards bodo najverjetneje tvorili jedro začetne peterke Hornetsov, medtem ko Brandon Miller s svojimi zadnjimi točkami daje kanček upanja.

Ključne tekme in stavni nasveti

DeRozan nad/pod: DeRozan ima pri FanDuelu zanimive kvote: -104 za preseganje in -122 za padec. Glede na to, da je v zadnjem času dosegel 25 točk, kar je komaj kaj več od te vrednosti, bi bila lahko stava pod to vrednostjo dobra.
Millerjev niz točk: Miller je proti Knicksom dosegel 29 točk, zato je vprašanje, ali lahko nadaljuje s svojo vročo igro. FanDuel ima več za njegovo število točk, medtem ko se MGM Bet nagiba k spodnjemu delu razpona.
Napoved: Biki se bodo v tesnem obračunu vrnili z zmago.

Kljub nedavni krizi imajo Biki zgodovinsko prednost in ohranjajo ključne napadalne grožnje, kot sta DeRozan in Vučević. Medtem ko Hornets nujno potrebujejo vrnitev Balea, njihovi nedavni porazi vzbujajo skrb glede njihove splošne forme. Pričakujte napeto tekmo, vendar bi morale izkušnje in ognjena moč Bikov zagotoviti prednost v tesni zmagi.

Bonus nasvet: Medtem ko stavna linija napoveduje tesno zmago Bullsov, bi lahko njihova obrambna sposobnost pripeljala do bolj porazne zmage. Razmislite o stavi na zmago Bullsov za več kot 2,5 točke.