Angleški špilner Jack Leach je zaradi poškodbe kolena, ki ga je utrpel na prvi preizkušnji, pod velikim dvomom za drugo preizkušnjo proti Indiji.

Indija proti Angliji: Jack Leach dvomljiv za drugo preizkušnjo v Visakhapatnamu
Indija proti Angliji: Jack Leach dvomljiv za drugo preizkušnjo v Visakhapatnamu

Leach si je med igranjem v Hyderabadu poškodoval levo koleno, vendar je kljub temu uspel v drugi menjavi zadeti 10 overov, medtem ko je Anglija dosegla izjemno zmago v 28 nizih.

V sredo na treningu ni kegljal, medtem ko se Anglija v petek pripravlja na drugo preizkušnjo v Visakhapatnamu.

Leachova odsotnost bi lahko vodila k debiju moštvenega kolega iz Somerseta Shoaiba Bashirja.

20-letni Bashir, ki ni igral v dresu, se je pridružil angleški reprezentanci med prvo preizkušnjo po vrnitvi v Združeno kraljestvo, da bi uredil svoj vizum, ki je bil odložen.

Leach, ki je lani poleti zaradi poškodbe hrbta izpustil celotno serijo Ashes proti Avstraliji, je igral na svoji prvi preizkušnji po juniju.

Po dveh ločenih incidentih na igrišču v Hyderabadu je 32-letnik utrpel ponavljajoče se otekanje kolena in je bil v prvih menjavah v Indiji omejen na kegljanje v kratkih obdobjih.

S težkim jermenom na nogi je četrti dan lahko udarjal in kegljal ter osvojil ključno zmago Shreyasa Iyerja, medtem ko je Indija doživela šele četrti domači poraz v 47 preizkušnjah.

Na treningu v sredo je Leach nosil kompresijske hlačne nogavice, njegova leva noga pa je bila še vedno opazno otečena.

“On je trd piškotek,” je za BBC Sport povedal začetnik Anglije Zak Crawley. “Nikoli ga ne smeš odpisati. Na zadnji tekmi ga je bolelo koleno in videli bomo, kako se bo potegnil. Trenutno je še vedno v boju za igro.

“Očitno bi bilo škoda, da bi Leachy zamudil, on je fantastičen kegljač, vendar imamo dobro globino. Imamo dober spin napad in dobre seamerje, ki jih podpirajo.”

Bashir je bil presenetljiv vpoklic v angleško izbrano vrsto za to serijo. Desni strelec je šele lani poleti debitiral v prvem razredu in dosegel 10 vratnic v šestih tekmah.

Toda tako kot levičar Tom Hartley, še en levičar, ki je v Hyderabadu v Angliji dosegel rezultat 7-62 v drugi menjavi, verjame, da ima visoki Bashir atribute za uspeh v Indiji.

Če Bashir vendarle igra, bi si prizadeval nadaljevati trend debitantov na testu, ki uspevajo, odkar sta kapetan Ben Stokes in trener Brendon McCullum prevzela vodstvo angleške ekipe.

Seamer Matthew Potts je dosegel sedem vratnic na tekmi ob svojem debiju proti Novi Zelandiji na Lord’su leta 2022, medtem ko je pozneje v tej seriji Jamie Overton dosegel 97 udarcev na številki osem v Headingleyju.

Oba, Will Jacks in Rehan Ahmed, sta prejšnjo zimo proti Pakistanu dosegla pet vratnic, s čimer je Hartley postal tretji igralec, ki je na debiju pod vodstvom Stokesa in McCulluma zahteval pet vratnic v menjavah.

In prvi igralec Kenta Crawley verjame, da je Bashir “popolnoma” pripravljen igrati v Visakhapatnamu, če bo potrebno.

“Odličen otrok je,” je dejal Crawley. “Veliko ima o njem. Ve, kaj poskuša narediti s svojim kegljanjem, in se podpira. To mi je všeč in čutim, da če bi dobil priložnost v tej seriji, bi mu šlo dobro.”

Če Leacha zamenja Bashir, bi to lahko pustilo angleško ekipo s tremi igralci v ospredju, Hartleyjem, Ahmedom in Bashirjem, med njima pa le tri nastope.

Druga možnost bi bila, da bi dva izbrala dva seamerja, pri čemer bi lahko izbirali med Ahmedom in Bashirjem.

Dva dni pred drugo preizkušnjo igrišče v Visakhapatnamu ni videti tako golo kot podlaga v Hyderabadu, vendar se vseeno pričakuje, da se bo spremenilo.

“Videti je kot vratnica, ki se bo obrnila,” je dejal indijski trener udarcev Vikram Rathour. “Morda ne od prvega dne, a bi se moralo obrniti.”

Indija bo zagotovo naredila spremembe na svoji strani, potem ko je zaradi poškodb izgubila vsestranskega Ravindra Jadeja in udarca KL Rahula.

Batter Virat Kohli je bil že izključen iz prvih dveh preizkušenj zaradi osebnih razlogov, medtem ko sta poškodovana tudi kegljač Mohammed Shami in vratar Rishabh Pant.

“Imajo tako veliko globino,” je dejal Crawley. “Ne glede na to, katero stran bodo izbrali, bo to zelo dobra ekipa, še posebej v teh razmerah. Spet bomo morali biti najboljši. Upajmo, da nam bo to uspelo.”

Precej spremenjena indijska stran bi lahko dala Angliji odlično priložnost za vodstvo z 2-0 v seriji petih preizkušenj.

Indija ni izgubila domače serije od leta 2012 in ni izgubila prvih dveh preizkušenj doma od leta 2000, ko je Južna Afrika dobila serijo dveh preizkušenj z 2-0.

“To je ogromna priložnost, vendar vsako igro vidimo kot priložnost za to ekipo, da ne samo zmaga in napreduje v seriji, ampak tudi zabava množico,” je dejal Crawley. “Upam, da bomo lahko ta teden pripravili dobro predstavo.”