Kenneth Taylor je z udarcem v podaljšku poslal Ajax v osmino finala Evropske konferenčne lige na račun Bodo/Glimta s skupno zmago 4-3.

Bodo/Glimt 1-2 Ajax (3-4 agg): Kenneth Taylor je dosegel zmago v podaljšku
Bodo/Glimt 1-2 Ajax (3-4 agg): Kenneth Taylor je dosegel zmago v podaljšku

Po neodločenem izidu 2-2 na prvi tekmi je Ajax na tej tekmi povedel z zaključkom Stevena Berghuisa ob prelomu.

Josip Sutalo je prejel rdeči karton za Ajax v začetku drugega polčasa, preden je bil Albert Gronbaek izključen za Bodo/Glimt.

Patrick Berg je poskrbel za izenačenje in popeljal tekmo v podaljšek, kjer je zmagal Taylor.

Bodo/Glimt je med tekmo trikrat udaril v okvir, ko je nekdanji zmagovalec Lige prvakov Ajax, ki je bil brez angleškega vezista Jordana Hendersona, zajahal svojo srečo, da bi zagotovil napredovanje.

Žreb za osmino finala bo v petek ob 12.00 GMT v Nyonu v Švici.

Eintracht Frankfurt, ki je zmagal v evropski ligi 2021-22, je upanje na večji trofejni uspeh izničil vodilni belgijski Union SG.

Navdušujoča prva tekma se je končala z 2-2 in trajalo je šele po premoru, da je povratna tekma zaživela, ko je Union SG dvakrat zadel prek Camerona Puertasa in Dennisa Eckerta.

Eric Junior Dina Ebimbe je vrnil gol, a je Union SG vztrajal in zagotovil skupno zmago s 4:3.

Dinamo Zagreb je z zaostankom remiziral z 1:1 proti Real Betisu in napredoval v finale s skupno zmago z 2:1.

Cedric Bakambu je špansko ekipo Betis popeljal v vodstvo z udarcem na bližnjo vratnico in izenačil izenačenje, toda Takuro Kaneko je v 59. minuti zadel iz bližine in poslal Hrvate naprej.

Grški velikan Olympiakos je napredoval, ko je Ayoub El Kaabi zadel enajstmetrovko v prvem polčasu, kar je zadostovalo za zmago s skupnim izidom 2:0 proti madžarskemu Ferencvarosu.

Zmaga norveškega Moldeja s 3:0 je utrdila skupni poraz poljske Legie iz Varšave s 6:2, medtem ko je avstrijski Sturm Graz po zmagi s 1:0 na Slovaškem s skupnim izidom 5:1 zmagal proti Slovanu iz Bratislave.

Švicarski Servette se je prvič uvrstil v osmino finala tekmovanja, saj je gol Timotheja Cognata v prvem polčasu zadostoval za skupno zmago z 1:0 proti bolgarskemu Ludogorcu.