Irska je na zadnji tekmi serije Pro League India proti gostiteljem na mednarodnem hokejskem stadionu Bursa Munda v Rourkeli doživela poraz s 4:0.

Pro League: Irski moški izgubili tekmo finalne serije s 4-0 proti Indiji
Pro League: Irski moški izgubili tekmo finalne serije s 4-0 proti Indiji

Nilikanta Sharma je v 14. minuti z enajstmetrovke iz kota in Akashdeep Singh z igriščem minuto kasneje prinesla Indijo prepričljivo vodstvo.

Nadaljnji goli Gurjanta Singha in Jugraja Singha so zapečatili zmago.

Irska je končala niz brez zmage na svojih osmih tekmah.

V to igro so se podali po sobotnem porazu proti Španiji s 7:0, toda ker so v prejšnji seriji z 1:0 vodili Indijo v tesnem porazu, so upali, da bodo morda osvojili izmuzljivo točko.

Irska je prevladovala v uvodnih izmenjavah v prvi četrtini in Peter McKibbin je izbil žogo čez črto, a jim je sodnik že dosodil enajstmetrovko.

Vendar sta dva zadetka v 90 sekundah obrnila tok v prid Indije.

Matthew Nelson je bil kaznovan, iz kota pa je streljal Sharma. Kmalu zatem je bila Indija po zaslugi Akashdeepa Singha bolj napredna.

Irska je imela dva zaporedna enajstmetrovka razveljavljena zaradi pritožbe na video sodnika, ko je Indija vodila ob polčasu.

Manpreet Singh je v 38. minuti poskrbel za Gurjanta Singha, ki je v 38. minuti povišal Indijo s 3:0, v 45. minuti pa so bili blizu četrtega zadetka, a je Jamie Carr rešil z bele točke.

Vse do zadnjih sekund zadnje četrtine ni bilo več zadetkov, ko je Jugraj Singh zadel iz ponovljenega enajstmetrovke.

Kljub porazu je bil glavni trener Irske Mark Tumilty zadovoljen z igro svoje ekipe.

“To je bil dober odziv igralcev, ustvarili smo številne priložnosti, ki jih nismo mogli izkoristiti, medtem ko se je Indija v našem krogu izkazala za klinično,” je dejal.

“Čeprav rezultat ni takšen, kot si želimo, je bila ta blokada razveseljiva.

“Na splošno je bila to odlična izkušnja pri pripravi na Pariz in igralci si zaslužijo priznanje za to, kako so se izkazali proti najboljšim ekipam na svetu.”