Los Angeles Lakers so tako kot mnoga druga moštva v ligi postopoma opustili model “velikih treh” in se odločili za močno podporno zasedbo okoli zvezdnikov. Vendar ta model v novi sezoni ni deloval tako dobro, kot bi moral, in morda so prišli do točke, ko morajo ekipo nadgraditi. Kako zelo bo nadgrajena, je verjetno odvisno od priložnosti, ki se bo ponudila.

Zvezdnik Phoenix Suns Kevin Durant je morda tik pred tem, da to stori.

“Ko se pogovarjaš z ljudmi v Phoenixu in okoli organizacije, čutijo Durantovo frustracijo,” je 25. decembra v oddaji NBA Countdown dejal Adrian Wojnarowski z ESPN.” S Kevinom Durantom v Phoenixu se morajo spoprijeti s tem. To ste že videli.”

Če bo Kevin Durant zaprosil za menjavo s Sunsi, bi lahko zanj ponudili Lakerse.

Wojnarowski je imel v mislih Durantovo zgodovino, ko je prosil za zamenjavo, ko mu ni šlo vse po načrtih.

Takrat so lahko Lakersi posegli po njem in si v somraku kariere LeBrona Jamesa ustvarili ime.

Durant je bil v svoji karieri dvakrat zamenjan. Prvič je bil Durant leta 2019 zamenjan z moštvom Brooklyn Nets. Druga menjava je bila februarja lani, ko se je iztekel rok za izmenjavo, in sicer v Sunse.

Zadnja pa je bila prva v letošnji sezoni.

Tako kot Lakersi so se tudi Sunsi v zadnjem času spopadali s težavami, saj so na zadnjih 12 tekmah zmagali le trikrat. Kot poudarja Wojnarowski, so napredek Sunsov ovirale poškodbe – zlasti Bradleyja Beala -, zaradi česar Sunsi obupano iščejo preobrat, nimajo pa ustreznih sredstev za nadgradnjo.

“Wojnarowski nadaljuje: “Za to organizacijo je veliko na kocki.” Nekaj se mora kmalu spremeniti.

Možni scenariji menjave za Duranta

Lakersi bi lahko Sunsom za Duranta ponudili Russella Westbrooka, Kashiwagija Hachimuro, Austina Reevesa in svoj prvi izbor leta 2027.

Z Westbrookom bi Sunsi dobili več strelca, kot ga imajo trenutno na seznamu, čeprav je še vedno bolj strelec kot pravi strelec.

Hačimura se je v pretekli sezoni zbližal z Jamesom. Na Lakerse je naredil dovolj velik vtis, da si je prislužil triletno pogodbo v vrednosti 51 milijonov dolarjev. Jezerniki zaradi nove pogodbe Hačimure ne morejo zamenjati do 15. januarja. Na začetku sezone je bil poškodovan in nedosleden, na zadnjih desetih tekmah pa je v povprečju dosegal 12,3 točke, 3,8 skoka in 1,3 asistence.

Čeprav je Christie v 22 nastopih v povprečju dosegel le 4,3 točke, 2,5 skoka in 1,4 asistence, se je v svojih omejenih priložnostih izkazal. V šestih nastopih v tej sezoni je Christie v povprečju dosegel 6,7 točke, 2,0 skoka in 1,2 asistence.

Prince je bil verjetno največja izguba. Začel je na 29 tekmah in izza črte metal 39,4-odstotno.

Toda po poročanju Wojnarowskega Lakersi morda ne bodo imeli veliko možnosti. Najboljša možnost bi lahko bil veliki igralec.

Jezerniki bi lahko oddali takšno ali podobno ponudbo in še vedno imeli prostor za zvezdniško trojico Durant, James in Anthony Davis. Phoenix bi lahko obdržal Austina Reevesa, ki je zaželen sodelavec v ligi.

Jezerniki niso zainteresirani. Zamenjava živahnega veterana Duranta morda ne bo vredna spremembe tega stališča.

Omejeni so pri višini nabornega denarja, ki se mu lahko odpovedo. Durantova zgodovina bi jim lahko pomagala.

Durant zanika govorice o razočaranju

Durant nikoli ni bil sramežljiv pri komuniciranju z navijači na družbenih omrežjih in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Oglasil se je in očitno zanikal trditve Wojnarowskega.

“Woj je dejal, da je nekdo drug ‘začutil’, da sem razočaran, kar se je sprevrglo v to, da sem se psihično razočaral,” je 26. decembra zapisal Durant v odgovoru oboževalcu na Instagramu.” To je noro, kako lahko ti ljudje popolnoma lažejo in si izmišljujejo stvari v mojem imenu in jim verjamete, ko pa moji soigralci in trenerji govorijo o tem, kako mi gre kot soigralcu, to preprosto ignorirate.”

Durantova štiriletna pogodba je vredna 194 milijonov dolarjev, pri čemer je to drugo leto.

Ni še znano, ali bo Durant zamenjan, a če bo, bodo Lakersi zagotovo ekipa, ki jo je treba spremljati.