Navijači Phoenix Suns so bili v noči na sredo priča redkemu in impresivnemu podvigu Kevina Duranta: 16 podaj za trojni dvojček. S to odlično predstavo Sunsi niso le prekinili niza treh porazov, temveč so zaznamovali tudi zgodovinski trenutek v Durantovi bogati karieri.

Durant je znan po svojih strelskih sposobnostih, v sredo pa je pokazal tudi svoje odlične organizacijske sposobnosti. Njegovih 16 asistenc ob 27 točkah in 10 skokih se je izkazalo za recept za uspeh. Trojni dvojček je bil njegov skupno 18. in prvi kot Sun, kar pomeni pomemben mejnik v njegovi karieri v Phoenixu.

Durantov spretni dribling osupne Sunse in jih popelje do zmage

IZ IGRE: Durantov vpliv presega statistične podatke. Njegova nesebičnost in pripravljenost voditi napad sta povečala samozavest soigralcev in ustvarila priložnosti za doseganje točk. Ta sprememba načina vodenja se je obrestovala, kar dokazujeta energična igra ekipe in končna zmaga.

Zgodovinsko ozadje: Čeprav Durant ni znan po svojih podajah, je v svoji karieri pokazal igralni potencial. Tukaj si oglejte nekaj njegovih najboljših asistenc:

5. 13 asistenc proti ekipi Denver Nuggets (1. december 2021): Durant je mešal podvige in asistence, vendar je njegovo predstavo nekoliko okrnilo sedem prekrškov.

4. 13 asistenc proti Cleveland Cavaliers (16. maj 2021): Učinkovito streljanje in skoraj popolno vodenje žoge sta poudarila njegovo prevlado.

3 proti New York Knicks (23. januar 2018): 14 asistenc: Visoko število asistenc in ukradenih žog se je izravnalo z manj učinkovitim streljanjem.

2. 16 asistenc proti Indiana Pacers (4. oktober 2022): Durant je imel 16 asistenc, kar je bil njegov rekord v karieri, vendar so svojo vlogo odigrali tudi zgrešeni streli in prekrški.

1. 16 asistenc proti Houston Rockets (27. december 2023): S skoraj popolnim vodenjem žoge in zelo malo napakami je ta predstava na vrhu seznama po splošni učinkovitosti in vplivu na zmage.

VEČ KOT STATISTIKA: Durantove igralne sposobnosti pomenijo več kot le posamezna priznanja. Ko je razdelil vsaj 13 asistenc, je njegova ekipa dosegla impresiven rezultat 5:0.

Povzetek: V karieri, v kateri je Kevin Durant znan po doseganju točk, je bil nastop v sredo zvečer dokaz njegovih razvijajočih se spretnosti in vodstvenih sposobnosti. Njegova zvezdniška igra Sunsom ni prinesla le ključne zmage, temveč je odprla tudi novo poglavje v njegovi košarkarski karieri.