Košarkarji Detroit Pistons so v noči na četrtek nadaljevali nesrečni niz porazov v ligi NBA in doma izgubili s 119:111 proti Utah Jazz. S porazom so svoj niz porazov podaljšali na neverjetnih 25 tekem, s čimer so le za las zgrešili rekord v eni sezoni, ki sta ga imela Cleveland Cavaliers v sezoni 2010/11 in Philadelphia 76ers v sezoni 2013/14.

Čeprav je Detroit v prvi četrtini vodil za osem točk, je serija 13:0 na začetku druge četrtine dala ton preostanku tekme. Kelly Olynyk je vodil Utah Jazz s 27 točkami, Cade Cunningham pa je za Pistonse prispeval 28 točk in 10 podaj, vendar ga je pomanjkanje podpore soigralcev drago stalo.

“Trenutno imam težave,” je dejal Cunningham, ki je priznal, da so bili njegovi preobrati ključni dejavnik poraza. Trener Pistonsov Monty Williams se je strinjal z njegovimi občutki in poraz označil kot “težak za požreti”. Razočaranje se je preneslo tudi na navijače, ki so ob izteku igralnega časa skandirali “Prodajte ekipo”.

Pistons so se približali zgodovinskemu nizu porazov, Jazz s 25 točkami končal niz Detroita

Druge tekme lige NBA

Thunder končali zmagovalni niz Clippersov: Oklahoma City Thunder je z zmago nad Los Angeles Clippers s 134:115 prekinila niz devetih zmag Clippersov.
Timberwolvesi premagali Lakerse: Anthony Edwards je dosegel 27 točk in popeljal ekipo Minnesota Timberwolves do zmage nad Los Angeles Lakers s 118:111. Anthony Davis z 31 točkami ni bil dovolj za Lakerse, saj se je poškodoval LeBron James.
Bucksi so podaljšali zmagovalni niz: Milwaukee Bucks so s 118:114 premagali Orlando Magic in dosegli šesto zaporedno zmago.
Bulls so končali težave Spursov: Chicago Bulls so s 114:95 premagali San Antonio Spurs in prekinili niz 21 porazov. Kobe White in DeMar DeRozan sta vodila Bullse z 22 oziroma 21 točkami, medtem ko 21 točk Devina Wasserja ni rešilo Spursov.
Ta krog tekem lige NBA je pokazal zelo različne usode ekip: Pistons so bili na robu zgodovinske sramote, Jazz so končali niz porazov, Thunder in Bucks pa so dosegli prepričljivi zmagi. Liga še naprej kaže svojo živahnost in nepredvidljivost, čeprav se Detroit Pistons približujejo rekordu, ki se mu obupno želijo izogniti.