LOS ANGELES, Kalifornija – Dva dni pred božičem se bosta v losangeleški areni v težko pričakovani tekmi pomerila Los Angeles Clippers in Boston Celtics. To bo prvo srečanje med ekipama v sezoni 2023-24. Lani se je serija končala z 1:1.

POROČILO O POŠKODOVANIH: pri Clippersih so trenutno poškodovani trije igralci. Mason Plumlee naj bi se vrnil sredi januarja, medtem ko Moose Diabate ostaja odsoten zaradi poškodbe kolena in za njegovo vrnitev ni jasnega časovnega načrta.

Leonard vprašljiv za božični večer, ko se Clippersi pripravljajo na Celtics

Vprašljiv Leonard Kawhi Leonard je zaradi poškodbe kolka uvrščen na seznam “vprašljivih”, njegova razpoložljivost za Clipperse pa bo odvisna od časa tekme. Ostali igralci Clippersov so zdravi in pripravljeni na tekmo proti Celticsom.

Dilema “obremenjenosti”: Leonard je kljub svojemu slovesu po previdnosti v tej sezoni izpustil le eno tekmo, saj je igral na vseh prvih 27 tekmah Clippersov. Zaradi poškodbe kolka, ki so jo diagnosticirali 21. decembra, pa je moral izpustiti nedavni poraz proti OKC Thunder, ki je prekinil niz osmih zmag in znižal rekord Clippersov na 17-11.

Kofi okreva: Ko je Leonard odsoten, je Amir Kofi nadomestil začetno postavo, kar kaže na globino in odpornost Clippersov. Trenutno imajo peti najboljši rezultat v zahodni konferenci.

Leonard proti Celtics: Zadnje srečanje med Clippersi in Celtics je bilo 29. decembra 2022, ko je Boston zmagal s 116:110. Leonard je za Clipperse zaživel, saj je iz igre zadel 11 od 36 metov za učinkovitih 26 točk, osem skokov, tri asistence in tri trojke. Paul George in Norman Powell sta poskrbela za solidno podporo s 24 oziroma 19 točkami.

Čeprav Leonardovo stanje na tekmi še ni znano, je bil njegov vpliv na Clipperse očiten ob porazu proti Thunder. Prihajajoča tekma proti Celticsom bo ključni preizkus njihove moči, z Leonardom ali brez njega.

Pogled naprej: Po tekmi s Celtics bodo Clippersi 26. decembra gostili Charlotte Hornets, leto pa končali proti Memphis Grizzlies.