Tiskovna agencija Xinhua, Peking, 11. aprila. ki pomaga poglobiti razumevanje vpliva različnih življenjskih slogov na tveganje za bolezni, kot je Alzheimerjeva bolezen.
Univerza v Kopenhagnu, Danska, je pred kratkim izdala bilten, v katerem je povedala, da je bilo ugotovljeno, da je bila ekipa, ki jo vodijo raziskovalci v šoli, odkrili pri uporabi biološke svetlobne tehnologije za preučevanje mišjih možganskih dejavnosti.Bio -luminozna tehnologija slikanja se nanaša na celice ali DNK (deoksiuraotozacidna kislina) z uporabo gena fluoresceinaze in uporabo optičnih instrumentov za odkrivanje, da bi raziskovalci lahko neposredno spremljali celično aktivnost v živih organizmih.
Raziskovalci so izboljšali tehnologijo biološke razsvetljave, da bi lahko spremljali raven kisika v možganski skorji miške.Ugotovljeno je bilo, da bodo v stanju trezne miške specifične mikroregije njihove možganske skorje občasno zatemnjene in lahko trajajo nekaj sekund, kar pomeni, da je oskrba s kisikom začasno prekinjena. Žep hipoksije hipoksije “.Analiza kaže, da začasna hipoksija v specifičnih mikroregijah možganov povzroča lokalna kapilarna mikrocirkulacija.Študije so tudi pokazale, da se je v primerjavi z ostalimi preostalimi območji, ki so pokrite s “hipoksijskimi žepi” v možganih, zmanjšalo za 52%.
Sorodni prispevki so pred kratkim objavili v ameriški reviji “Znanstveni”.Raziskovalci so povedali, da je ta rezultat niz nevroloških bolezni, povezanih z možganskimi hipoksičnimi boleznimi, kot sta Alzheimerjeva bolezen in vaskularna demenca.(čez)
Poročilo/povratne informacije