Ekološko okolje se nanaša na ekosistem, ki deluje z biološkimi in nebiološkimi dejavniki in soodvisnostjo.To je osnova za preživetje človeka in je tudi pomemben vir, na katerega bi morali biti pozorni in zaščititi.Kakšni so vidiki ekološkega okolja?

1. Atmosfersko okolje

Atmosfersko okolje se nanaša na zrak na zemlji, vključno s plini, vodno paro in delci, ki so suspendirani v zraku.Delež plinskih komponent, kot so ogljikov dioksid, dušik itd. V zraku pomemben vpliv na bitja.Hkrati je v atmosferi veliko onesnaževal, kot so žveplov dioksid, dušikovi oksidi, ozon, delci, hlapne organske snovi itd. Ta onesnaževala bodo resno škodovala človeškemu in ekološkemu okolju.

2. Vodno okolje

Vodno okolje se nanaša na vodne vire na zemlji, vključno z rekami, jezeri, oceani, podzemno vodo itd.Voda je vir življenja.V vodnem okolju je veliko kemikalij in mikroorganizmov, kot so amonijski dušik, skupni fosfor, skupni dušik, težke kovine, bakterije itd. Te snovi bodo škodovali vodnim bitjem in ljudem.

3. Okolje tal

Okolje tal se nanaša na zemljo na površini Zemlje.Tla vsebuje veliko mikroorganizmov, rastlin in živali, ki tvorijo zapleten ekosistem.V tleh je veliko snovi, kot so organske snovi, anorganske snovi, elementi v sledovih itd. Te snovi imajo pomembne učinke na rast rastlin in rabo zemljišč.

4. Biološko okolje

Biološko okolje se nanaša na različna bitja v ekosistemu, vključno z rastlinami, živalmi, mikroorganizmi itd.Interakcija in odvisnost med bitji predstavljata zapleten ekosistem.Biološko okolje pomembno vpliva na preživetje in razvoj ljudi, človeško vedenje pa lahko pomembno vpliva tudi na biološko okolje.