Najprej vam bom povedal točko znanja.
Moda, dobesedno razumljiva, ko je zdaj, še vedno zagovarja, in stvar se nanaša na trenutno zagovorništvo.Gre za prisotnost in opis statusa quo.
Cottlerjeve značilnosti “mode” v “upravljanju trženja” so napisane takole: “nepredvidljivo, kratkotrajno, brez družbenega, gospodarskega in političnega pomena.”
Leta 1983 je Liu Xiaoqing kot gostitelj nosil rdečo obleko.Toda naslednje leto ni več.
Vse vrste “majhnega svežega mesa”, ki so priljubljene v prvih letih, so v bistvu eno leto na leto in celo več kot dve leti, celo “stari umetniki”.
Novi izdelki, ki jih vsako leto sproži konferenca oblačil, bodo v drugem letu zastareli.
Literarna dela, igrače, igre, čevlji in oblačila so najbolj nagnjeni k tovrstnemu rdečem izdelku.
Zato ga bodo splošna podjetja uporabila kot orodje za kratkoročno denar, vendar to zahteva srečo in čas, tveganje pa je večje.Pri trženju je moda ponižujoča beseda, ki mora biti pozorna in številna podjetja se ji bojijo, da bi se ji izognili.
Trendi so smer ali niz dogodkov z razvojnim zagonom.Zanj je značilna določena predvidljivost in gotovost ter je bolj trajna.
Trend je bolj abstrakten, ne tako specifičen kot moda, zato je težje obvladati.Na primer, prej omenjena majica Xiaoqing je modna in nepredvidljiva.Toda za “srajco Xiaoqing” so v dobi zalog ljudje doživeli že dolgo monotono črno, belo, modro in sivo, zato iščejo bolj čudovite in svetle barve.To je trend, ki ga lahko napoveduje.
“Popularna znanstvena knjiga”, ki je ne priznava glavna znanstvena skupnost, “Grain Brain”, naredi ketogeno dieto priljubljeno.